fbpx

Geniet van de betoverende bergen

Bezoek de grot waar het ontstaan van de mensheid ligt

Ontdek de unieke natuurlijke creaties

Bewonder de creatie van meesterwerken

Data

Op aanvraag               (10 dagen)

Prijs

vanaf 1.255 EURO         (vanaf Barnaul)

Aantal deelnemers

min. 2, max. 9     personen

Van dag tot dag

h

Dag 1. Welkom!

In de ochtend ontvangen wij je op de luchthaven in Barnaul.

Nadat we kennisgemaakt hebben, brengen we je naar het hotel. Je krijgt tijd om te rusten daar we begrijpen dat de nachtvlucht vermoeiend is. In de middag maak je een excursie in Barnaul, de hoofdstad van Altai Krai en bezoekt het lokale museum over de geschiedenis van Barnaul en omgeving. Barnaul is één van de oudste steden in Siberië, in 1730 gesticht door de rijke Demidov familie. Tegenwoordig is Barnaul een groot industrieel en agrarisch centrum in Siberië.

Verblijf: hotel | Maaltijden: 3 maal | Rijden: nee| Wandelen: in de stad

Highlights: excursie naar het museum en door de stad

h

Dag 2. Hooglanden van Altai, ontmoet de Old-believers

Net na het ontbijt begint je reis naar de meest interessante bezienswaardigheden van Altai Krai. In 3 uur zal je je in de prachtige hooglanden van het Altai gebergte bevinden. Voor de lunch stop je bij een kleine lokale kaasmakerij, waar je verschillende soorten kaas kunt proberen.

Je zal de nacht doorbrengen in het pittoreske dorpje Topolnoye. De mensen van dit dorp zijn afstammeling van de oud-gelovigen die zich afgesplitst hebben in 1666 van de officiële Russisch-Orthodoxe Kerk. De meesten van hen zijn verhuisd naar de afgelegen uithoeken van Siberië in de 17e eeuw en zijn blijven leven op de traditionele manier. ’s Avonds ontmoet je “moderne” oud-gelovigen die nog steeds hun tradities behouden en zal je genieten van hun zangconcert.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 337 km | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: Lunch bij de lokale kaasfabriek, bezoek het huis van de old-believers

h

Dag 3. Wandelen naar de waterval

De hele dag zal worden besteed aan de rivier de Shinok en de prachtige watervallen. Eerst zal je een aantal kilometers met de auto rijden om dichter bij de watervallen te komen. Al snel zal de weg eindigen en zal je de weg te voet vervolgen voor ongeveer 5 km. Het slingerende pad loopt door het bos en vele malen steek je de bergrivier Shinok over. Ongemerkt leg je de afstand af.

Na 4 km vindt u de eerste grote waterval die “Tender illusie” genoemd wordt. De hoogte is ongeveer 10 meter. De tweede “Yogi” ligt een halve kilometer van de eerste en het is echt pittoresk: vanaf 28 meter hoogte valt het water naar beneden. En, tenslotte, zie je de hoogste waterval in Altai, welke 72 meter hoog is. Het water valt uit de verticale rots in een vrij smalle stroom. Misschien vanwege de gelijkenis wordt deze waterval  “Giraffe” genoemd.

Tijdens een wandeling door de canyon kan je je dorst te lessen in de rivier. Het water is schoon en lijkt op gemineraliseerd bronwater.

Wees voorbereid dat je de rivier vele malen over moet steken en je schoenen/laarzen nat zullen zijn. Je zult de nacht doorbrengen in Topolnoye.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 40 km asfalt | Wandelen: boven gemiddeld

Bijzonderheden: 3 watervallen

h

Dag 4. Wereldbekende Denisova grot, rondrit door de heuvels en bergen

Na het ontbijt rijden we naar de wereldberoemde Denisova Cave. De grot is van groot wetenschappelijk belang. De grot is opgenomen in de UNESCO-lijst van werelderfgoed.

Dit is de enige plek op aarde waar je de sporen van alle voorgaande tijdperken kunt vinden. De opgravingen door deskundigen van het Instituut voor de archeologie worden uitgevoerd sinds 1982. Tijdens deze periode werden meer dan 80.000 items opgegraven in de grot met 22 culturele lagen: diverse werktuigen, wapens, ongerepte ornamenten en resten van dieren. De echte bekendheid kwam in 2008 toen een versteend vingerkootje van een meisje werd gevonden in de 11e archeologische laag – de analyse van het DNA toonde aan dat deze mens niet behoorde tot de uitgestorven Neanderthalers noch de Homo Sapiens, maar staat voor een speciale tak van de menselijke evolutie die Denisova-mens is genoemd. In 2008 werd een armband gevonden in de spelonk, die 40.000 jaar geleden werd gemaakt door de Denisova-mens. Wetenschappers hebben vastgesteld dat een gat was geboord in een gedeelte van de armband dat zo regelmatig is dat het alleen gemaakt kan zijn met een sneldraaiende boor vergelijkbaar met die tegenwoordig worden gebruikt. In 2016 werd een naald van bot ontdekt die gedateerd is op 50.000 jaar geleden. Deze naald wordt beschreven als de oudste naald bekend. De armband en de naald geven aan dat de Denisova-mens technologisch geavanceerder was dan de Homo sapiens en Neanderthalers in dezelfde periode.

Na een informatieve excursie in de grot en de lunch rijd je naar een andere prachtige deel van Altai – de regio Charyshskoe. De weg gaat door pittoreske bergen met veel passen.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 150 km| Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: Denisova grot, rondrit door de heuvels en bergen

h

Dag 5. Scythische Tsar kurgan en Charysh rivier

Vandaag rijd je naar de mooiste plekjes van de regio en breng je een bezoek aan de tsaar Kurgan. Het archeologische complex “Tsar Kurgan” is een uniek monument van ongeveer 2500 jaar oud, gelegen in de Sentelek vallei van de rivier. Het behoort tot de Scythische cultuur, een mysterieuze verloren beschaving die 2500 jaar geleden bestond. Alleen kurgans en de aldaar gevonden artefacten kunnen ons informatie geven over deze cultuur.

De Kurgan in Sentelek heeft een diameter van ongeveer 50 m en een hoogte tot 2 meter. In grafheuvels van een zodanige omvang werden stamhoofden of priesters begraven. Het meest opmerkelijke deel van het complex is een lijn van 19 stelae met een wisselende hoogte van 2 tot 4,5 meter. De hoogte van de stenen neemt toe als de afstand tot de grafheuvel toeneemt.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 50 km | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: Scythische Kurgan, Charysh-rivier

h

Dag 6. Schatten van Kolyvan berg

Na het ontbijt rijden we naar een ander district van Altai dat Gornaya Colyvan wordt genoemd. Het is beroemd om zijn natuur en rijke geschiedenis die verband houden met de mijnbouw en steenbewerking.

Onderweg bezoeken we de Kolyvan steenbewerkingsfabriek en zijn museum. De Kolyvan steen fabriek is een goed functionerende onderneming met een legendarische geschiedenis. Het wordt beschouwd als een monument van de architectuur en is beroemd voor de productie van vazen. Kolyvan vazen ​​hebben een grote populariteit gekregen. In 1851 bij de Londense tentoonstelling van industriële producten werden de Kolyvan gepolijste werken bekroond met een bronzen medaille. Eén van de producten van Altai’s meesters ‘- de vaas van Korgon porfier – werd aan Napoleon gepresenteerd door de Russische keizer Alexander I. De meest bekende vaas – The Queen (Tsaritsa) vaas ​​- wordt tentoongesteld in de Hermitage op dit moment.

Je brengt de nacht door in de buurt van het Beloye meer. Het Beloye meer is niet erg groot, heeft bijna een ronde vorm met een rotsachtig eiland-rib in het centrum. Het meer is vrij diep, met zuiver water. Het is goed om te zwemmen en te vissen.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 253 km bergweg| Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: Kolyvan steenhouwersfabriek, Beloyemeer

h

Dag 7. Fantastische granieten beelden van Kolyvan Lake

Het eerste deel van de dag zal je doorbrengen in het buitengebied van het Beloye meer, steeds dieper in de bergen kun  je de hoogste berg van de regio te zien. Je bezoekt een klein prachtig bos meer, Mokhovoe, omringd door rotsen en het verlaten dorp Kolyvanstroy. Het was een groot en zeer rijk mijnbouw dorp tot 1980. Veel van de heroïsche verhalen en legendes zijn verbonden aan deze regio. Nu zijn er slechts ruïnes bedekt met bomen.

De tweede helft van de dag zal je het unieke Kolyvanskoye meer verkennen. Het Kolyvanskoye meer is een parel van Gornaya Kolyvan.

Het is één van de grootste meren in het zuidwestelijke deel van Altai Krai. Het meer is een natuurlijk monument van federale waarde. Alhowel het relatief klein is, is het bekend om zijn zuivere water en granieten rotsen van ingewikkelde vorm (bogen, kolommen, paleizen, dieren, mensen) – het hangt allemaal af van de verbeelding van een persoon. Het water is fris en er zijn goede zandstranden. Het is mogelijk om ​​bijzondere planten in het meer te zien – water kastanje staat in het Rode Boek. Noten liggen meestal op de wal of drijven op het oppervlak van het meer. Je brengt de nacht door in het dorp Cherepanovsk.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 90 km | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: verlaten dorp, Kolyvanskoye meer

h

Dag 8. Onder de grond verkennen

Vandaag zal je de stad Zmeinogorsk bezoeken en de oude mijnen verkennen. Zmeinogorsk is een van de unieke historische centra van Siberië, hier worden de unieke schoonheid van het landschap en waterbouwkundige en mijnbouw objecten van de 18 en 19 eeuw gecombineerd.

In de 18e eeuw werden de Zmeinogorsk mijnen en fabrieken de belangrijkste leverancier van goud en zilver in Rusland en een van de grootste metallurgische centra in de wereld. Door deze mijnen ontstond Barnaul en de ontwikkeling van dit gebied begon.

Het eerste zilver uit de mijnen werd gegeven voor het maken van de tempel van Alexander Nevskiy in 1750-1752. Waarschijnlijk is de Grote Kroon van het Russische Rijk gemaakt van Zmeinogorsk zilver. Zmeinogorsk is het symbool van erts rijkdommen van Rusland en uitstekende technische prestaties op het gebied van mijnbouw en metallurgie. Een uniek systeem van hydro-technische apparatuur (een van de grootste in de wereld in die tijd) werd geïmplementeerd wat aanzienlijk de handarbeid lichter maakte. Trouwens, de eerste gietijzeren spoorweg van Rusland en het eerste spoorviaduct ter wereld werden hier gebouwd.

Je zal het Museum van de geschiedenis van de mijnbouw bezoken en je brengt een bezoek aan de ingang van de oude mijnen. Dan rijd je naar de Cherepanovsk zilvermijnen waar je dieper onder de grond te zien krijgt hoe de mensen werkten in de 18-19e eeuw. Je zal ook genieten van een prachtig uitzicht op de hooglanden van de top van de heuvel.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 30 km | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden:  de oude mijnen, het Museum van de geschiedenis van de mijnbouw

h

Dag 9. Op zoek naar sierstenen en terug naar Barnaul

In de ochtend rijd je naar het depot van sierstenen, Lazurskoye. Er is een goede kans om mooie stenen te vinden – armenite en lazuli. Na de lunch rijd je naar Barnaul, waar we samen zullen genieten van het laatste diner.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 339 km |

Highlights: Mooie stenen, diner in het restaurant

h

Dag 12. Afscheid

In de ochtend brengen we u naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis of uw volgende bestemming.

Kaichi Travel

Adventure travel, nature tours to Altai - one of the most beautiful places in Siberia.

© 2020 by Kaichi Travel                      Privacy Policy                                    Cookie Policy                                  Booking Terms & Conditions

Follow us

tel.: +31 645466537

e-mail: kaichitravel@gmail.com

Pin It on Pinterest