fbpx

Fotografeer reflecties

Spot wilde dieren

Geniet van landschappen

Ontdek lokale tradities

Altai: adembenemende valleien & meren

Data

op verzoek  (13 dagen)

Prijs

 1.649 EURO             (vanaf Gorno-Altaisk)

Aantal deelnemers

min. 4, max. 12 personen

Van dag tot dag

h

Dag 1. Welkom!

In de ochtend ontmoeten we u op het vliegveld in Gorno-Altaisk.

Eerst maken we kennis en dan brengen we je naar het hotel. Je hebt tijd om te rusten, want we begrijpen dat de nachtvlucht behoorlijk vermoeiend is. In de middag bezoekt u het Nationaal Museum van de Republiek Altai. Het toont de beroemde “Siberian Ice Maiden” en andere interessante items over het verleden in de Altai Republiek. We eindigen de dag met een diner samen in een nationale yurt en zullen genieten van een concert van kaichi.

 Verblijf: Hotel | Maaltijden: 3 maal | Rijden: nee | Wandelen: in de stad

Bijzonderheden: excursie naar het museum en door de stad, kaichi concert

h

Dag 2. Gorno-Altaisk - Inegen

Vandaag reizen we langs de beroemde weg – Chuiskiy Tract – die Rusland verbindt met Mongolië. Het tijdschrift National Geographic is van mening dat de Chuiskiy Tract één van de mooiste wegen ter wereld is. We stoppen bij de Seminsky-pas en de Chiketaman-pas en enkele andere interessante plekken om van het prachtige uitzicht te genieten. Je zult merken hoe ingrijpend het landschap verandert na elke bocht.

Na het bekijken van de samenvloeiing van 2 grote Altaïsche rivieren – Chuya en Katun (deze plaats wordt als heilig beschouwd onder de Altaise bevolking) – verlaten we de Chuyskiy-tract en rijden we langs de Katun-rivier naar een klein dorpje genaamd Inegen. Hier verblijven we een nacht in de guesthouses van een lokale dame.

Nacht: huizen en ayils (kamers voor 4-5 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 290 km asfaltweg | Lopen: matig

Hoogtepunten: bergwegpassen, uitzichtpunten, samenvloeiing van Chuya en Katun

h

Dag 3. Inegen-Kurai

Vandaag rijden we verder naar onze hoofdbestemming en hebben we veel interessante plaatsen om te bezoeken, te genieten van het uitzicht en uitstekende foto’s te maken. Je zult een excursie maken rond de beroemde rotsen van Kalbak-Tash met rotstekeningen en observeren hoe het unieke Geyzer-meer zijn schilderijen op de bodem maakt.

‘S Middags gaan we de Kurai-steppe binnen, een heel mooi intermontane bekken waar je, afhankelijk van de weersomstandigheden, een indrukwekkend uitzicht hebt op de machtige Noord-Chuyskiy-bergrug met eeuwige sneeuw en gletsjers. We zullen 2 nachten in de guesthouses in het midden van de Kurai-steppe verblijven.

Nacht: huizen (kamers voor 3 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 126 km asfaltweg | Lopen: matig

Hoogtepunten: Kalbak-tash, Geyzer meer, Noord-Chuya bergrug

h

Dag 4. Jangyzkol-meer

Deze dag zullen we ons toeleggen op het verkennen van de Kurai-steppe – de enige plek in Altai waar de bergrug met 4000 meter hoge bergen aan de rand van de steppe oprijst. We zullen de steppe oversteken, vol oude Kurgans en grafheuvels. Bovendien zullen we een interessant geologisch fenomeen waarnemen – de gigantische rimpelingen in de steppe.

 Ons hoofddoel is het Jangyzkol-meer. Hier kunnen we prachtige foto’s maken van het meer met enorme bergtoppen op de achtergrond die weerspiegelen in het wateroppervlak. We rijden verder over Plateau Eshtykol naar een ander meer en je kunt zien hoe het uitzicht op de Noord-Chuya-bergrug verandert. Je zal andere toppen van 4000 meter en enorme gletsjers zien.

Nacht: huizen (kamers voor 3 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 60 km bergweg | Lopen: matig

Hoogtepunten: Jangyzkol-meer, uitzicht op bergtoppen en gletsjers

h

Dag 5. Kuektanar meren

Na het ontbijt pakken we alles in en rijden we een korte rit (ongeveer 30 minuten) naar een andere bestemming. We laten onze tassen in de kamers van het pension achter en beginnen onze dagtocht naar de Kuektanar-meren. De Kuektanar-meren zijn een heel systeem van meren waar het water van het ene naar het meer andere stroomt, rivieren en watervallen vormt of zelfs verdwijnt onder de enorme stenen. De eerste twee meren zijn omgeven door prachtig bos en taiga. Hoger begint een zone met kale bergen (meer dan 2000 meter hoog). Het duurt ongeveer 2 uur om bij het eerste en tweede meer te komen. Maar de volgende 1 km naar het derde meer zal een uitdaging zijn. Het pad is vrij steil, soms moet je door struiken wringen en rotsen beklimmen.

‘S Avonds keren we terug naar het pension en genieten we van de banya (Russische sauna).

Nacht: huizen (kamers voor 2-4 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 40 km asfalt | Wandelen: intens (10 km)

Hoogtepunten: bergmeren

h

Dag 6. Mars, Maan en Beltir

Vandaag beginnen we vroeg en rijden we naar Kyzyl-Chin voor de zonsopgang (Mars-1). Sommige mensen noemen deze plek ‘Mars op aarde’. Gekleurde kleilagen van geel, wit, oranje, rood en bordeaux maken de heuvels echt fantastisch. We verkennen Mars terwijl we de heuvels oplopen en naar beneden gaan in kleine kloven. Daarna rijden we naar Mars -2 (het is een kleinere versie van de regenboogbergen). We vervolgen ons pad door de bergen waar we de zogenaamde Maan zien – gebieden bedekt met witte klei. Na een mooie offroad-rit bezoeken we het verlaten dorp Beltir, dat in 2003 zwaar werd beschadigd door een aardbeving.

Voor de nacht keren we terug naar ons pension.

Nacht: huizen (kamers voor 2-4 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 60 km offroad | Lopen: gemiddeld

Hoogtepunten: zonsopgang in de gekleurde bergen, offroad rijden, verlaten dorp

h

Dag 7. Kamtytugem vallei

Na het ontbijt pakken we in en gaan we naar een andere locatie – de Kamtytygem Vallei. De naam Kamtytugem betekent: de vallei van de sjamaan-lariksen. Zeer speciale lariksen, die door sjamanen worden gebruikt voor de rituelen, groeien in deze vallei. Daarnaast is de vallei zelf echt prachtig. Nog niet zo lang geleden vonden locals een sarcofaag met zeer goed bewaarde items in een van de grotten. Er waren een uniek versierde pijlkoker en pijlen met ijzeren punten, gebruiksvoorwerpen gemaakt van de wortels van bomen en de overblijfselen van zijden linten.

 Kamtytygem Valley is het leefgebied van een zeer zeldzaam dier – de sneeuwluipaard.

Op weg naar de vallei bezoeken we een paardenboerderij. Je kunt het vrij ingewikkelde proces van het melken van een merrie bekijken en de nationale drank, koumiss – melk van een merrie, proberen die op een speciale manier is bereid.

Nacht: huizen (kamers voor 4-5 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 56 km asfalt, 40 km bergweg | Lopen: matig

Hoogtepunten: paardenboerderij, koumiss

h

Dag 8. Dagtocht in Kamtytugem-vallei

Vandaag hebben we een dagtocht naar de bovenloop van de rivier Kamtytygem. We wandelen naar het bergachtige meer en de prachtige waterval waar de boomgrens al begint. Mensen zijn zeldzame gasten in dit gebied. Je zoekt naar krassen op de bomen gemaakt door sneeuwluipaarden – via deze  markeringen communiceren ze met elkaar wiens territorium het is.

We zullen ook wildcamera’s controleren die op de paden van de sneeuwluipaard zijn geïnstalleerd en met een beetje geluk hebben we een nieuwe foto of video van dit prachtige dier.

Nacht: huizen (kamers voor 4-5 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: nee | Wandelen: intens 9 km

Hoogtepunten: wildcamera, meer, waterval

h

Dag 9. Chuya steppe

We beginnen de dag met de Chuya Steppe over te steken naar de volgende bestemming. We gaan naar het zuiden van de steppe, naar het nationale park Sailugem, het centrum van het natuurtoerisme van de regio.

Onderweg bezoekt u het plaatselijke museum in het dorp Kokorya. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van het gebied en bekijkt u zeer interessante archeologische vondsten, waaronder die uit de Kamtytugem-vallei.

Daarnaast zullen we een prachtig uitzichtpunt bezoeken van andere “Rode bergen” en oude verborgen rotstekeningen vinden.

We zullen de nacht doorbrengen in het bezoekerscentrum van het nationale park Sailugem in Chagan-Byrgazy.

Nacht: huizen (kamers voor 4-5 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 80 km bergweg | Lopen: matig

Hoogtepunten: Kokorya museum, rode bergen

h

Dag 10. Nationaal park Sailugem

Deze dag gaan de door het Sailugem-park naar de Bayan Chagan-vallei, waar u opnieuw de mogelijkheid heeft om prachtige landschappen en dieren in het wild te zien. Het park is het leefgebied van veel wilde dieren. Je hebt een grote kans om argali, marmotten, grondeekhoorns en roofvogels te zien en te fotograferen. Je hebt ook de mogelijkheid om naar verschillende punten te wandelen met een fantastisch uitzicht op rivieren, meren en bergen. Samen met een ranger van het park zullen we een van de wildcamera’s bekijken. Het is een unieke kans en we mogen de foto’s bekijken. We brengen de nacht door in het bezoekerscentrum in Chagan-Byrgazy.

 Nacht: huizen (kamers voor 4-5 personen) | Maaltijd: 3 keer | Rijden: ~ 50-60 km bergweg | Wandelen: intens (7 km) |

Hoogtepunten: ontmoeting met wilde dieren en roofvogels, prachtige uitzichtpunten

h

Dag 11. Tarkhata-megaliet

Sorry om te zeggen – maar onze weg naar huis begint. Maar je hebt een geruststelling, we rijden langs een zeer mooie weg en hebben nog steeds genoeg interessante plaatsen om te stoppen.

Je bezoekt het megalithische complex Tarkhata. Het megalithische complex is een plaats waar enorme rotsen in een cirkel met een diameter van 60 meter zijn geplaatst. Sommigen van hen zijn gegraveerd met rotstekeningen. De meeste wetenschappers beschouwen het als een oude astronomische observatorium en heilige plek.

Nacht: huizen | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 190 km bergweg | Lopen: matig |

Hoogtepunten: Chuyskiy tract, Tarkhata megalith

h

Dag 12. Terug naar Gorno-Altaisk

Vandaag vervolgen we de rit langs de Chuiskiy-tract terug naar Gorno-Altaisk. Daar zullen we samen genieten van het laatste diner van deze reis.

Nacht: hotel | Maaltijd: 3 keer | Rijden: 330 km asfaltweg |

Hoogtepunten: botanische tuin, diner in het restaurant

h

Dag 13. Tot ziens

Na het ontbijt brengen we je naar het vliegveld voor je vlucht naar huis of je volgende bestemming.

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2020 by Kaichi Travel                         Privacybeleid                               Cookie Policy                               Booking Terms & Conditions

Volg ons

tel.: +31 645466537                             

e-mail: [email protected]            

Pin It on Pinterest