fbpx

Met dank aan een eekhoorn

jun 14, 2017

Tijdens onze laatste reis waren we erg onder de indruk van het bezoek aan een ongewoon monument in de Karakol-vallei – het monument voor de eekhoorn. Het werd geplaatst op de vooravond van de Victoryday dit jaar, als dank aan het kleine dier dat tijdens de Tweede Wereldoorlog mensen van de hongersnood heeft gered.

Het monument is gemaakt als een dunne jongen op blote voeten die een Altaiaanse jas op één schouder draagt en met een grond eekhoorn in zijn handen. Hij heeft geen gezicht, alleen een spiegelend oppervlak. Volgens het idee van de maker kan iedereen in het spiegelend oppervlak zijn of haar familieleden of gewoon mensen zien die tijdens de oorlog hebben geleden.

Het monument is op de top van de heuvel geplaatst met een prachtig uitzicht over de vallei. 

En we ontdekten dat het beeld echt van groot belang is voor de lokale bevolking – tijdens ons bezoek kwamen er 3 oude dames de heuvel op, hoewel de klim niet zo makkelijk was.
Naar onze mening komt heet niet zo vaak voor dat mensen dieren moesten doden om te overleven en tegelijkertijd dankbaar zelfs tot op heden dankbaar zijn. Misschien leven de inwoners van Altai nog dichter bij de natuur …

P.S. Er leven nog steeds vele eekhoorns de Karakol-vallei.

0 reacties

Archief

Categories

Volg ons

Schrijf je in

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2020 by Kaichi Travel                         Privacybeleid                               Cookie Policy                               Booking Terms & Conditions

Volg ons

tel.: +31 645466537                             

e-mail: [email protected]            

Pin It on Pinterest

Share This