fbpx

Bezoek de gletsjer

Daag je zelf uit!

Ervaar het echte off-road rijden

Bekijk duizenden jaren van historie

Data

Op aanvraag               (12 dagen)

Prijs

vanaf 1.499 EURO        (vanaf Gorno-Altaisk)

Aantal deelnemers

min. 4, max. 9     personen

Van dag tot dag

h

Dag 1. Welkom!

In de ochtend ontvangen wij je op de luchthaven in Gorno-Altaisk.

Nadat we kennisgemaakt hebben, brengen we je naar het hotel. Je krijgt tijd om te rusten daar we begrijpen dat de nachtvlucht vermoeiend is. In de middag bezoek je het Nationaal museum van de Altai Republiek. Hier is de beroemde “Siberische Ijs prinses” te bezichtigen en andere interessante zaken over het verleden in de Altai Republiek. We eindigen de dag met een gezamenlijk diner in een nationale yurt en zullen genieten van een concert van kaichi.

Verblijf: Hotel | Maaltijden: 3 maal | Rijden: nee | Wandelen: in de stad

Bijzonderheden: excursie naar het museum en door de stad, kaichi concert

h

Dag 2. Naar de heilige Karakol vallei

Na het ontbijt bezoeken we het grenskantoor om onze vergunningen te krijgen om in de Russische grenszone met Mongolië te reizen.

Vervolgens reizen we langs de beroemde weg – Chuiskiy Tract – die Rusland met Mongolië verbindt. Volgens het tijdschrift National Geographic is de Chuiskiy Tract een van ’s werelds mooiste wegen.  Tijdens onze rit stoppen we op verschillende pittoreske en interessante plaatsen.

Na de lunch bezoekt u de Karakol-vallei, deze wordt beschouwd als een sacrale plaats onder de Altaians. Daar zult u genieten van een prachtig uitzicht en een bezoek brengen aan historische monumenten van verschillende tijdperken – rotstekeningen, grafheuvels en stenen stelas.

Deze nacht verblijven we in het huis van een lokale vrouw, waar je kennis kunt maken met de manier van leven in Altai en de gebruiken van moderne Altaians.

Verblijf: Huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 200 km asfalt weg | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: excursie naar de vallei, manier van leven in Altai

h

Dag 3. Langs een van de mooiste wegen ter wereld

Vandaag rijden we verder naar onze belangrijkste bestemming en hebben we veel interessante plaatsen om te bezoeken, te genieten van het uitzicht en prachtige foto’s te maken. Na het inpakken gaan we naar de Chiketaman-pas, gevolgd door de samenvloeiing van de Chuya en Katun-rivieren, de rivier Katun-terrassen en de Inya-brug.

Terwijl de lunch wordt bereid, maak je een excursie rond de beroemde Kalbak-Tash-rotsen met rotstekeningen.

‘S Avonds gaan we de Kurai-steppe in, een heel mooi intermontane-bekken waar je, afhankelijk van de weersomstandigheden, een indrukwekkend uitzicht kunt bewonderen op de machtige Noord-Chuyskiy-bergrug met eeuwige sneeuw en gletsjers. Daarnaast zullen we een aantal interessante geologische verschijnselen observeren – de gigantische huidige rimpelmerken.

We zullen onze eerste kampeernacht hebben op een van de meest pittoreske plekken in de Kurai-steppe.

Verblijf: tenten | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 200 km asfalt weg | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: excursie naar de rots-petroglyphen, veel stops bij mooie locaties

h

Dag 4. Zonsopgang boven met sneeuw bedekte bergen en prachtige bergmeren

We zullen vroeg opstaan ​​om te zien hoe de eerste zonnestralen de besneeuwde bergen roze kleuren en de hele steppe opvrolijken. We hopen dat het weer ons in staat zal stellen om deze ervaring mee te maken.

Na het ontbijt pakken we onze spullen in en hebben we een korte rit (ongeveer 40 minuten) naar een andere bestemming. We laten onze spullen achter in de huizen en beginnen aan onze dagtocht naar de Kuektanar-meren.

De Kuektanar-meren zijn een heel stelsel van meren waarbij het water van het ene meer in het volgende meer vloeit, rivieren vormen, watervallen vormen of zelfs onder de enorme stenen verdwijnen. De eerste two-lakes worden omringd door prachtige bossen en taiga. Hoger begint een zone met wilde bergen (meer dan 2000 meter hoog). Het duurt ongeveer 2 uur om bij het eerste en tweede meer te komen. Maar vandaar 1 km naar het derde meer is een uitdaging. Het pad is vrij steil, soms moet je door struikgewas gaan en een aantal rotsen beklimmen.

‘S Avonds gaan we terug naar de guesthouses en genieten we van de banya (Russische sauna).

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 40 km bergweg| Wandelen: intens (10 km)

Bijzonderheden: zonsopgang in de bergen, bergmeren

h

Dag 5. Gekleurde bergen

In de ochtend rijden we naar de volgende bestemming – de gekleurde bergen van Kyzyl-Chin. Sommige mensen noemen deze plaats “Mars op aarde”. Kleilagen in gele, witte, oranje, rode en bordeauxrode kleuren maken de heuvels echt fantastisch.

Na het verkennen van de zogenaamde Mars-1 en na de lunch wandelen we naar Mars-2. Ons pad loopt langs de rivier die zich een weg heeft gevormd in rode heuvels, met opmerkelijke uitzichten. Eindelijk zullen we in de verte gestreepte bergen zien die lijken op de Regenboog bergen in Peru.

Verblijf: tenten | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 30 km | Wandelen: intens (8 km)

Bijzonderheden: Mars-1 en Mars-2

h

Dag 6. Dieper naar de bergen door de maan

Het is een goed idee om vroeg op te staan ​​en te zien hoe de eerste zonnestralen Kyzyl-Chin wakker maken en alle kleuren van de heuvel oplichten.

Daarna gaan rijden we dieper de bergen in naar de Zuid-Chuyskiy Ridge. We passeren gebieden die fantasievol bedekt zijn met lagen witte klei die op het maanlandschap lijken.

U ziet het dorp Beltir, dat in 2003 door een aardbeving zwaar werd beschadigd. Na Beltir kunt u genieten van echt off-road rijden op weg naar de bovenloop van de Akkol-rivier. Je passeert twee prachtige meren – Akkol (Witte meer) en Karakol (Zwarte meer). Er is een kans om kamelen te ontmoeten. Deze nacht zullen we doorbrengen aan de oever van de rivier de Akkol, hoog in de bergen en het kan erg koud zijn vanwege de hoogte.

Verblijf: tenten | Maaltijden: 3 maal | Rijden: ~40 km bergweg| Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: verlaten dorp, witte en zwarte meren

h

Dag 7. Wandelen naar de gletsjer

Deze dag maken we een zeer interessante wandeling omhoog naar de besneeuwde bergen en de gletsjer (7 km enkele reis). Onderweg bewonder je prachtige uitzichten op de Sophia-gletsjer en de rotstorens aan beide zijden. Je kunt eeuwige sneeuw aanraken en zien hoe de rivier de Akkol op indrukwekkende wijze uit de gletsjer tevoorschijn komt.

Na het wandelen pakken we in en rijden naar de Chuya-steppe om de nacht in de yurts door te brengen en te genieten van banya.

Verblijf: yurts | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 55 km bergweg| Wandelen: intens (15 km)

Bijzonderheden: een pad door morene, lunch op de gletsjer

h

Dag 8 & 9. Wildlife van het nationale park Sailugem

We beginnen de dag met de rit over de Chuya Steppe naar het nationale park Sailugem.

In Kosh-Agach (het centrum van dit district) bezoekt u de markt waar u souvenirs en goederen uit Mongolië kunt kopen.

Deze dag en de volgende reis je op het grondgebied van het Sailugem-park richting de Sarjematy en de Bayan Chagan-valleien, waar je opnieuw de mogelijkheid hebt om prachtige landschappen en dieren in het wild te zien. Het park is het leefgebied van veel wilde dieren. Je hebt een grote kans om argali, marmotten, grond-eekhoorns en roofvogels te observeren en te fotograferen.

Je hebt ook de mogelijkheid om naar verschillende punten te wandelen met een fantastisch uitzicht op rivieren, meren en bergen. Samen met een ranger van het park zullen we een van de wildcams bekijken. Het is een unieke kans en we mogen de foto’s bekijken.

In de avond van de 9e dag ga je naar het bezoekerscentrum in Chagan-Byrgazy, waar we de nacht in de huizen doorbrengen.

Verblijf: tenten / huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: ~ 50-70 km / dag bergweg | Wandelen: boven gemiddeld (15km)

Bijzonderheden:  bekijken van wilde dieren en roofvogels, verbazingwekkende uitzichten

h

Dag 10. Megalithisch complex van Tarkhata

Sorry om te zeggen – onze weg naar huis begint. Maar je hebt een troost omdat we langs een hele mooie weg rijden en toch genoeg interessante plaatsen hebben om te stoppen.

Je bezoekt het megalithische complex Tarkhata. Het megalithische complex is een plaats waar enorme rotsen in een cirkel met een diameter van 60 meter zijn geplaatst. Sommigen van hen zijn gegraveerd met rotstekeningen. De meeste wetenschappers beschouwen het als een oude astronomische observatie en sacrale plaats.

 We stoppen voor de nacht in de buurt van de Katun-rivier.

Verblijf: tenten | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 200 km asfalt weg| Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: megalithische complex

h

Dag 11. Terug naar Gorno-Altaisk

Vandaag rijden we verder langs de Chuisky trakt terug naar Gorno-Altaisk, Daar zullen we samen genieten van het laatste diner.

Verblijf: hotel | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 260 km asfalt weg|

Bijzonderheden: Botanische tuin, Diner in het restaurant

h

Dag 12. Tot ziens

Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2020 by Kaichi Travel                         Privacybeleid                               Cookie Policy                               Booking Terms & Conditions

Volg ons

tel.: +31 645466537                             

e-mail: kaichitravel@gmail.com            

Pin It on Pinterest