fbpx

Het weer begrijpen

jun 7, 2019

 Zoals de meeste mensen weten, is reizen in de bergen nooit zonder risico’s. Natuurlijk nemen we voorzorgsmaatregelen voordat we op reis gaan diep de bergen in. Onze auto’s krijgen regelmatig onderhoud, we nemen reservebanden, een tweede batterij, gereedschappen, een kleine luchtcompressor en een satelliettelefoon mee.

Bij het begin van onze reizen geven we altijd instructies aan onze gasten over onze veiligheidsregels.
Maar een ding dat je niet kunt veranderen, is het weer. Vooral in de bergen kan een hete zonnige dag in enkele minuten omslaan in een hevig onweer of kan de temperatuur dalen van 25 C in de dag naar -7 C in de nacht.

Maar er zijn enkele manieren om het weer te begrijpen en zodoende om jezelf voor te bereiden. Op 25 mei hebben we een workshop over het weer in de bergen bijgewoond. Surviking.nl organiseerde samen met alpenweerman.nl een eendaagse training over het weer in relatie tot buitenactiviteiten. Verschillende onderwerpen werden uitgelegd, zoals het herkennen van weerpatronen, gevaarlijk weer zoals onweersbuien, het lezen van weerkaarten, het herkennen van wolken en wat het kan betekenen, wind, uitrusting, weer-apps en meer.

De hele dag was erg goed georganiseerd. De trainers waren goed op de hoogte van de onderwerpen. De locatie en de catering waren geweldig. We kregen niet alleen theoretische training, maar ook oefening toen we ’s middags naar de Soesterduinen gingen.

Deze workshop zal ons helpen onze gasten een betere en veiligere ervaring te geven in het Altai-gebergte.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Categories

Volg ons

Schrijf je in

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2020 by Kaichi Travel                         Privacybeleid                               Cookie Policy                               Booking Terms & Conditions

Volg ons

tel.: +31 645466537                             

e-mail: [email protected]            

Pin It on Pinterest

Share This