fbpx

Zeldzame en bedreigde soorten in Altai

apr 13, 2017

De regio Altai is een gebied met een grote biodiversiteit van planten en dieren. Het is de thuisbasis voor zeldzame en endemische soorten, waaronder de legendarische sneeuwluipaard, argali, lynx, Pallas ‘kat en vele anderen. De Rode Lijst van bedreigde soorten van de Altai Republiek omvat 135 dieren en 172 planten.

In 2017 zal een nieuwe versie van de Rode lijst worden uitgegeven, en 10 meer dieren zullen worden toegevoegd. De Siberische muskus-herten, de Himalaya gier, de zwaangans en de Grote zilverreiger zijn onder hen.

De Altai Republiek is de enige plaats in Rusland, waar de Himalaya gier werd waargenomen door wetenschappers. Deze soort is meestal te vinden langs de Himalaya en het aangrenzende Tibetaanse Plateau. Men was van mening dat de Zwaangans niet meer voor kwam in Altai, echter zijn er een paar vogels gezien niet zo lang geleden. De grote zilverreiger is een zeldzame en weinig bestudeerde soort in Rusland. In het algemeen komt de reiger voornamelijk voor in de tropische en gematigde warme streken van de wereld. Het aantal van het Siberische muskushert daalt als gevolg van de jacht voor zijn muskus klier. Het Siberische muskus hert is geclassificeerd als kwetsbaar door de IUCN.

De structuur van de informatie op de nieuwe editie van de rode lijst zal anders zijn. Het leefgebied van de bedreigde dieren zal niet worden vermeld om de gids niet als een routekaart voor poachers te laten zijn.

Pictures: By Николай Усик / http://paradoxusik.livejournal.com/ (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons, By Корзун Андрей (Kor!An) (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons, By Andrea Westmoreland from DeLand, United States (Your Majesty!) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Categories

Volg ons

Schrijf je in

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2020 by Kaichi Travel                         Privacybeleid                               Cookie Policy                               Booking Terms & Conditions

Volg ons

tel.: +31 645466537                             

e-mail: [email protected]            

Pin It on Pinterest

Share This