Hoe bereik je Altai

Hoe bereik je Altai | Visum | Paklijst | Veiligheid

Kies je reis

advertisement

Onze reizen “Altai’s bijzondere landschappen”,  “Altai: adembenemende valleien & meren” en “Ontdek Altai” starten in de stad Gorno-Altaisk. De reis “Erfgoed van Altai” begint in Barnaul.

Hier vindt u een ultieme gids om naar de startpunten van onze reizen te gaan. Houd er rekening mee dat alle prijzen en tijden bij benadering zijn en kunnen verschillen op een bepaalde datum en onder bepaalde voorwaarden.

Eenvoudig vergelijken en een goedkope parkeerplaats reserveren bij vliegvelden in Nederland, België en Duitsland doet u via vliegenenparkeren.nl

Gorno-Altaisk ligt 3000 km ten oosten van Moskou. Er zijn verschillende manieren om daar te komen, de manier waarop, zal afhangen van wat u wilt – sneller en comfortabeler of goedkoper. De stad heeft een eigen luchthaven, maar heeft geen treinstation. Het is verbonden met alle grote Siberische steden door streekbussen.  

 1. De meest comfortabele en snelste manier – rechtstreekse vlucht naar Gorno-Altaisk 

De beste manier is om een rechtstreekse vlucht naar Gorno-Altaisk te nemen. De vluchten worden uitgevoerd door twee luchtvaartmaatschappijen: S7 vanaf de luchthaven Moskou Domodedovo. En sinds 2019 – Lowcost luchtvaartmaatschappij Pobeda vanaf luchthaven Moskou Vnukovo. In de zomer zijn er 6 of 7 vluchten per week, tijdens de winter – 2 tot 4. Omdat Domodedovo een van de grootste luchthavens van Moskou is, kunt u in de meeste Europese steden internationale vluchten naar deze luchthaven vinden.

De prijs voor de vlucht varieert afhankelijk van waar u vertrekt en het tijdstip van het jaar. De gemiddelde prijs voor zomer 2020 is 580-700 euro. In de winter en lente kan de prijs van een vlucht vanaf 400 euro zijn, maar vluchten zijn niet elke dag.

Pobeda biedt lagere prijzen, maar heeft wat beperkingen met bagage en er worden geen maaltijden aan boord verstrekt. Er zijn vluchten met Pobeda vanuit verschillende Europese steden, maar in de meeste gevallen is de verbinding met de vlucht naar Gorno-Altaisk niet zo best. U kunt één of meerdere dagen in Moskou doorbrengen of de vlucht naar Moskou met een andere maatschappij maken – Vnukovo is een grote internationale luchthaven. In de zomer heeft Pobeda 4 vluchten per week, in de winter slechts 2 vluchten.

Hier zijn enkele voorbeelden van prijzen naar Gorno-Altaisk en terug voor augustus 2020. 

Stad Prijs, euro
Dusseldorf 856
Berlijn 578
Frankfurt 803
Londen 650
München 579
Wenen 629

 Meestal is de vertrektijd vanuit Moskou midden in de nacht – rond 00:00. De duur van de vlucht is 4 uur plus een tijdsverschil van 4 uur en je komt rond 8.00 uur aan in Gorno-Altaisk. We zullen je ontvangen op de luchthaven. Let op bij het boeken van een vlucht na 00:00 uur – het is al de volgende dag. Helaas hebben we ervaring met deze situatie.

 Een terugvlucht naar Moskou is ’s morgens – tussen 08: 00-09: 00 uur. Maar in dit geval komt u door het veranderen van de tijdzones bijna dezelfde tijd aan in Moskou als de vertrektijd.  

 

2. Een beetje langere weg, maar een beetje goedkoper en meer vluchten – vlucht naar Barnaul + overstap 

 Het is mogelijk om naar de dichtstbijzijnde grote stad Barnaul te vliegen, die 250 km van Gorno-Altaisk ligt. 

De luchthaven van Barnaul is groter en er zijn 3-5 vluchten per dag vanuit Moskou, die worden uitgevoerd door 3 luchtvaartmaatschappijen: S7, Aeroflot en Ural Airlines. Er vertrekken vluchten vanaf 2 luchthavens in Moskou – Domodedovo en Sheremetyevo. Voor sommige Europese steden zijn er betere mogelijkheden om aansluitende vluchten te vinden naar Barnaul. De prijs in de zomer kan variëren van 450 tot 700 euro.

Hier zijn enkele voorbeelden van vluchtprijzen naar Barnaul en terug voor augustus 2020.    

Stad Prijs, euro
Dusseldorf 704
Berlijn 531
Frankfurt 762
Londen 536
München 528
Wenen 481

Het vliegtuig landt ook vroeg in de ochtend, maar nu moet je nog 250 km verder reizen naar Gorno-Altaisk. 

De gemakkelijkste manier is om een taxi te nemen. Maar in dit geval kun je een taxi boeken voordat je aankomt. De prijzen voor de taxi op de luchthaven zelf zijn echt astronomisch. Je kunt internationale services gebruiken zoals Gett, Uber en Yandex taxi of de lokale service  Maxim 

De rit naar Gorno-Altaisk kost 50-60 euro per auto en duurt ongeveer 4 uur. 

Een andere variant is om de intercitybus naar Gorno-Altaisk te nemen. Meestal zijn er dagelijks 10-12 bussen, dus ze vertrekken bijna elk uur. Hier kunt u de bustijden vinden, maar de site is alleen in het Russisch. Het buskaartje naar Gorno-Altaisk kost ongeveer 10 euro per persoon, rijtijd – 5 uur. Om vanaf het vliegveld naar het Barnaul-busstation te komen, is het makkelijker om met de taxi te gaan, ook hier is het beter om het van tevoren via de bovengenoemde diensten te boeken, in dit geval kost het 4-5 euro. 

De busreis terug kan op dezelfde manier worden georganiseerd. Maar aangezien alle vluchten van Barnaul naar Moskou vroeg in de ochtend zijn, moet je rekening houden met een overnachting in Barnaul. Er zijn veel hotels en hostels voor elk budget – van 10 tot 100 euro per nacht. 

 

3. Veel vluchten, goedkope maar uitputtende manier – vlucht naar Novosibirsk + overstap 

Novosibirsk is de niet-officiële hoofdstad van Siberië. Er zijn maximaal 10 vluchten per dag in het zomerseizoen vanaf elke luchthaven in Moskou -Domodedovo, Sheremetevo en Vnukovo. Vluchten worden niet alleen ’s nachts uitgevoerd, zoals naar Gorno-Altaisk en Barnaul, maar ook overdag. Prijzen voor vluchten zijn lager – 450-600 euro. 

Hier zijn enkele voorbeelden van vluchtenprijzen naar Novosibirsk en terug voor augustus 2020.  

Stad Prijs, euro
Dusseldorf 608
Berlijn 477
Brussel 529
Amsterdam 536
Londen 547
München 499
Frankfurt 632
Wenen 551

 Maar de afstand tot Gorno-Altaisk is 450 km. Het kost je dus een hele dag extra om naar Gorno-Altaisk te komen. De manieren om er te komen zijn hetzelfde als van Barnaul. 

Een taxi van het vliegveld van Novosibirsk naar Gorno-Altaisk kost 100-130 euro per auto en je hebt een rit van 7 uur in nogal eentonige landschappen. 

De bussen vanuit Novosibirsk gaan minder vaak dan vanuit Barnaul, er zijn 4-5 ritten per dag. Sommigen vertrekken ’s nachts en komen vroeg in de ochtend aan in Gorno-Altaisk. Het schema is hier te vinden, maar de site is ook alleen in het Russisch. De prijs is ongeveer 20 euro per persoon, rijtijd 8-9 uur. Een taxi vanaf het vliegveld naar het busstation kost 6-8 euro. 

Maar vergeet niet om een ​​taxi te bestellen via online diensten zoals Gett, Uber, Yandex of Maxim. Anders is het veel duurder.  

 

4. De avontuurlijke manier – met de trein 

Als vliegen niets voor jou is en je hebt voldoende tijd en geduld, kun je per trein naar Altai reizen. 

Eerst moet je naar Moskou komen. De Russische spoorwegen hebben verschillende internationale routes naar Europa – naar Parijs, Berlijn, Nice (via Wenen), Helsinki, Warschau, Praag. De meesten gaan maar één keer per week naar één land en het duurt 1-1,5 dag voordat ze in Moskou aankomen. De prijs varieert van 150 tot 800 euro, afhankelijk van het land en het comfortniveau. Natuurlijk kun je op een andere manier naar Moskou komen. 

Vanuit Moskou kun je de trein nemen naar het dichtst bij Gorno-Altaisk met een treinstation – Biysk. Het ligt op 100 km van Gorno-Altaisk. De trein vertrekt elke tweede dag en het duurt 2 dagen en 12 uur om Biysk te bereiken. Het treinticket van Moskou naar Biysk kost 75-150 euro enkele reis. 

In Biysk kun je een taxi nemen voor 20-25 euro en na 1,5 uur ben je aan in Gorno-Altaisk. 

Een goedkopere optie is om intercity bussen te gebruiken. Het busstation bevindt zich op dezelfde plaats als het treinstation. Je hoeft alleen maar het plein over te steken. Bussen starten elke 1-2 uur, de prijs is ongeveer 5 euro, reistijd ongeveer 2 uur. 

Een andere variant om naar Altai te reizen, is om uw reis te combineren met de Transsiberische express. Je kan gewoon de trein in Novosibirsk verlaten en dan onze aanbevelingen volgen om naar Gorno-Altaisk te gaan vanaf p.3. 

In ieder geval als u liever een andere variant gebruikt dan een rechtstreekse vlucht naar Gorno-Altaisk, neem dan contact met ons op. Wij zullen u helpen en ervoor zorgen dat u op tijd bent voor de start van onze reis. 

 

Barnaul ligt 2900 km ten oosten van Moskou. De stad heeft een eigen luchthaven en treinstation. De intercity bussen verbinden de stad met alle grote Siberische steden. Er zijn verschillende manieren om naar Barnaul te komen.

1. De meest comfortabele en snelste manier – rechtstreekse vlucht van Moskou naar Barnaoel

De beste manier is om een rechtstreekse vlucht naar Barnaul te nemen. Er zijn 3-5 vluchten per dag van Moskou naar Barnaul die worden uitgevoerd door 3 luchtvaartmaatschappijen:  S7, Aeroflot en Ural Airlines.

De vliegtuigen vertrekken vanaf 2 luchthavens in Moskou – Domodedovo en Sheremetyevo. Voor sommige Europese steden zijn er betere mogelijkheden om aansluitende vluchten te vinden naar Barnaul. De prijs in de zomer kan variëren van 450 tot 700 euro.

Hier zijn enkele voorbeelden van vluchtprijzen naar Barnaul en terug voor augustus 2020.

Stads Prijs, euro
Dusseldorf 629
Berlijn 511
Brussel 540
Amsterdam 457
Londen 543
München 493
Wenen 343

Meestal is de vertrektijd vanuit Moskou laat in de avond. De duur van de vlucht is 4 uur plus een tijdsverschil van 4 uur en je komt vroeg in de ochtend aan in Barnaul. We ontmoeten je op de luchthaven.

2. Een langere weg, maar goedkoper en meer vluchten – vlucht naar Novosibirsk + overstap

Het is mogelijk om naar de dichtstbijzijnde grote stad Novosibirsk te vliegen, die zich op 230 km van Barnaul bevindt.

Novosibirsk is de niet-officiële hoofdstad van Siberië. Er zijn maximaal 10 vluchten per dag in het zomerseizoen vanaf elke luchthaven in Moskou -Domodedovo, Sheremetevo en Vnukovo. Vluchten worden niet alleen ’s nachts uitgevoerd, zoals in Barnaul, maar ook overdag. Voor sommige Europese steden zijn er betere opties voor aansluitende vluchten die aankomen in Novosibirsk. Prijzen voor de vluchten zijn lager – 450-600 euro.

Hier zijn enkele voorbeelden van vluchtenprijzen naar Novosibirsk en terug voor augustus 2020.

Stads Prijs, euro
Dusseldorf 413
Berlin 415
Brussel 397
Amsterdam 474
Londen 481
München 374
Wenen 359

De gemakkelijkste manier om vanuit Novosibirsk naar Barnaul te komen is om een taxi te nemen. Maar in dit geval kun je beter van te voren boeken. Prijzen voor taxi’s op de luchthaven zelf zijn echt astronomisch. U kunt internationale services gebruiken zoals Gett, Uber en Yandex taxi of de lokale service Maxim

(de site is in het Engels). De rit naar Barnaul kost 50-75 euro per auto en duurt ongeveer 4 uur.

Een andere mogelijkheid is om een intercitybus naar Barnaul te nemen. Er is een speciale bus die van het vliegveld naar Barnaul rijdt, maar slechts 3 keer per dag – om 05:45, 07:00 en om 19:00 uur.

Als deze vertrektijden niet geschikt zijn voor uw vlucht, kun je naar het Novosibirsk-busstation gaan. Om er te komen vanaf het vliegveld is gemakkelijker met de taxi, maar beter om het van tevoren te regelen via bovengenoemde diensten, in dit geval kost het 7-10 euro.

Meestal zijn er dagelijks ongeveer 20 bussen, dus ze vertrekken bijna elk uur en in het midden van de dag – elk half uur. Hier kunt u de bustijden vinden, maar de site is alleen in het Russisch. Het buskaartje naar Barnaul kost ongeveer 10 euro per persoon, rijtijd – 5 uur.

3. De avontuurlijke manier – met de trein

Als vliegen niets voor jou is en je voldoende tijd en geduld hebt, kun je per trein naar Altai reizen.

Eerst moet je naar Moskou komen. De Russische spoorwegen hebben verschillende internationale routes naar Europa – naar Parijs, Berlijn, Nice (via Wenen), Helsinki, Warschau en Praag. De meesten gaan maar één keer per week naar één land en het duurt 1-1,5 dag om naar Moskou te komen. De prijs varieert van 150 tot 800 euro, afhankelijk van het land en het comfortniveau. Natuurlijk kun je op een andere manier naar Moskou komen.

Vanuit Moskou kun je een rechtstreekse trein naar Barnaul nemen. De trein vertrekt elke dag en het duurt 2 dagen en 6 uur om Barnaul te bereiken. Het treinkaartje van Moskou naar Barnaul kost 75-120 euro enkele reis.

We ontmoeten je op het treinstation.

Een andere mogeljikheid om naar Altai te reizen, is om uw reis te combineren met reizen in de Transsiberische express. Je kan gewoon de trein in Novosibirsk verlaten en dan onze aanbevelingen in p.2 volgen.

In ieder geval als u liever een andere variant gebruikt dan een rechtstreekse vlucht naar Gorno-Altaisk, neem dan contact met ons op. Wij zullen u helpen en ervoor zorgen dat u op tijd bent voor de start van onze reis.

If planes are not for you and you have enough time and patience, you can get to Altai by train.

 

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]