Fotografeer reflecties

Spot wilde dieren

Geniet van landschappen

Ontdek lokale tradities

Altai: adembenemende valleien & meren

Data

op verzoek  (13 dagen)

Prijs

 1.649 EURO             (vanaf Gorno-Altaisk)

Aantal deelnemers

min. 4, max. 12 personen

Beschrijving

Bijna in het midden van Eurazië ligt een van zijn minder bekende pareltjes – de Altai-bergen – een land van adembenemende landschappen waar de besneeuwde bergen reflecteren in de turquoise meren, wildwaterrivieren hun weg vinden door majestueuze valleien en mensen leven in vrede met de natuur. Ontdek het tijdens onze 13-daagse natuurreis!

Ervaar de schoonheid van het Altai-gebergte en rijd over een van de mooiste wegen ter wereld, wandel door ongerepte valleien en wandel naar prachtige uitzichtpunten. Een bijzonder hoogtepunt van deze reis is de verscheidenheid aan meren die u zult ontdekken. Elk meer heeft zijn eigen charme en schoonheid en is anders dan het vorige.

Bezoek het Sailugem National Park om verschillende wilde dieren te observeren, cameravallen te controleren en naar dierensporen te zoeken onder begeleiding van de parkwachters. Er is een grote kans om marmotten, grondeekhoorns, argali (bergschapen), ibex (berggeit, steenbok), gieren en arenden te zien. Bovendien herbergt Altai ook de ongrijpbare sneeuwluipaarden en manuls.

Dompel jezelf onder in het erfgoed van de regio – een smeltkroes van culturen voor meer dan 3.000 jaar – verken oude stenen cirkels, menhirs, megalithische complexen, en talloze rotstekeningen.

Maak kennis met de Altaïsche cultuur en tradities met homestays en het bezoeken van huizen van gastvrije lokale families. In verschillende ontmoetingen maak je kennis met rituelen en geloof van de lokale bevolking en hoe ze deze behouden terwijl ze zich aanpassen aan het hedendaagse leven.

Neem deel aan onze expeditie in het hart van de ongerepte wildernis van Siberië!

Accommodatie

De eerste en de laatste nacht van onze natuurreis zullen we in een hotel in Gorno-Altaisk verblijven. Tijdens de reis verblijven we in pensions en nationale ayils (houten ronde huizen). Als we in afgelegen en wilde gebieden verblijven, is het mogelijk dat er slechts 2 of 3 huizen zijn met elk 3-5 bedden. Dus wees bereid om een ​​kamer te delen met 2-4 nieuwe vrienden. Voor het wassen kunt u elke avond een Russische banya (sauna) gebruiken. Het toilet is op sommige plaatsen een eenvoudige latrine buiten.

Conditie

Uw conditie dient gemiddeld te zijn, de meeste plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken, maar sommige fantastische uitzichtspunten zijn alleen te voet te bereiken na een bergwandeling.

Maaltijden

3 maaltijden per dag, bereid. Sommige dagen bezoeken we een lokaal café. Meestal bestaat het ontbijt uit melkpap / roerei / cottage cheese / pannenkoeken en andere snacks, de lunch is een broodmaaltijd (brood, kaas, worst, jam, boter, groenten, enzovoort), voor het avondeten – een salade en een warm vleesgerecht. Drankjes – zwarte en groene thee, oploskoffie.

Weer

Temperatuur in augustus: +10 ° C tot +25 ° C. Houd er rekening mee dat de temperatuur ’s nachts soms onder nul kan dalen. Regenachtige dagen zijn mogelijk.

Vervoer

We gebruiken speciaal voorbereide 4WD-auto’s, een daarvan is een legendarische Russische 4WD UAZ Bukhanka (Brood). Deze auto is niet ontworpen voor comfort, maar kan elk off-road obstakel overwinnen en kan in elk dorp worden gerepareerd. We hebben het interieur opgewaardeerd en moderne stoelen geïnstalleerd voor onze gasten.

Prijzen

Prijs: 1.649 EURO vanaf Gorno-Altaisk, Altai Republiek.

Aanbetaling: 400 EURO per persoon

Inbegrepen in de reissom:
 • Accommodaties (hotel, pensions, Ayils)
 • Alle maaltijden (3 maaltijden per dag)
 • Niet-alcoholische dranken
 • Vervoer (met de auto)
 • Engelstalige gids
 • Toegangsprijzen voor te bezoeken plaatsen, excursies
 • Uitnodigingsbrief voor het visum
Niet inbegrepen in de reissom:
 • Alle vluchten
 • Verzekering (reis, annulering, zorg)
 • Persoonlijke items (souvenirs en andere persoonlijke dingen die u wilt kopen)
 • Visa voor Rusland (paspoort moet geldig zijn tot 6 maanden na het einde van uw reis)
 • Slaapzak, hoewel er dekens in de huizen zijn, is het raadzaam om een ​​slaapzak te gebruiken. (In het geval dat het moeilijk zal zijn om uw eigen slaapzak mee te brengen, kunt u er één van ons huren voor een extra vergoeding van 20 euro)
 • Alcoholische dranken

Foto's

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]