Bewonder fantastische landschappen

Geniet van de zonsopgang op Mars

Zoek naar de sporen van SneeuwLuipaarden

Ontdek de lokale tradities

Altai’s bijzondere landschappen

Data

Op aanvraag               (13 dagen)

Prijs

vanaf 1.649 EURO        (vanaf Gorno-Altaisk)

Aantal deelnemers

min. 4, max. 9     personen

Beschrijving

Deze natuurreis geeft je de unieke mogelijkheid om de grote verscheidenheid aan Altai landschappen te zien. Bruinige steppe met semi-woestijn flora zoals in Mongolie en groene valleien met besneeuwde bergtoppen zoals in Zwitserland, Smaragdgroene meren verscholen in fluwelige heuvels, zoals in Noord-India en zelfs rood-gekleurde aarde als op Mars. Al deze plaatsen in 1 natuurvakantie!

We nemen je mee ver van de populaire toeristische plaatsen en laten je de echte wildernis in Altai ervaren.

De kans is groot dat je wilde schapen, vossen, marmotten, grond-eekhoorns, hazen, alpine ibex, roofvogels en andere dieren zult zien. Een bijzonder deel van de natuurtrip is het bezoek aan Sailugem nationaal park, waar de Pallas kat en de sneeuwluipaard leven. Je zal ook meehelpen om de beelden op één van de wildcamera’s te controleren, deze zijn in het park geplaatst om het dagelijkse leven van de dieren vast te leggen. Met een beetje geluk krijgen we als eerste unieke beelden te zien van zeldzame dieren en ander wildlife.

Altai is reeds sinds eeuwen een heilge plaats voor vele mensen en culturen. Onze wildlife trip neemt je ook mee langs vele archeologische herinneringen van verschillende tijden (rotstekeningen, begraafplaatsen, stenen gedenkplaatsen) welke nog steeds in hun originele staat zijn.

Natuurlijk zal je de lokale mensen ontmoeten en meer leren over hun tradities en dagelijkse leven. Velen van hen leven nog op de tradtionele manier als nomaden zoals hun (voor)ouders de voorgaande eeuwen hebben geleefd.

Neem deel aan deze natuurreis en beleef onvergetelijke ontmoetingen met wilde natuur en cultuur.

Accommodatie

De eerste en de laatste nacht van onze natuurreis zullen we in een hotel in Gorno-Altaisk verblijven. Tijdens de reis verblijven we in pensions en nationale ayils (houten ronde huizen). Als we in afgelegen en wilde gebieden verblijven, is het mogelijk dat er slechts 2 of 3 huizen zijn met elk 3-5 bedden. Dus wees bereid om een ​​kamer te delen met 2-4 nieuwe vrienden. Voor het wassen kunt u elke avond een Russische banya (sauna) gebruiken. Het toilet is op sommige plaatsen een eenvoudige latrine buiten.

Conditie

Uw conditie dient gemiddeld te zijn, de meeste plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken, maar sommige uitzichtspunten zijn alleen te voet te bereiken na een bergwandeling.

Maaltijden

3 maaltijden per dag, bereid. Sommige dagen bezoeken we een lokaal café. Meestal bestaat het ontbijt uit melkpap / roerei / cottage cheese / pannenkoeken en andere snacks, de lunch is een broodmaaltijd (brood, kaas, worst, jam, boter, groenten, enzovoort), voor het avondeten – een salade en een warm vleesgerecht. Drankjes – zwarte en groene thee, oploskoffie.

Weer

Temperatuur in Augustus: 10 ° C tot 25 ° C.

Houd er rekening mee dat tijdens onze reis de temperatuur ’s nachts af en toe kan dalen tot onder het vriespunt. Regenachtige dagen zijn mogelijk.

Vervoer

We gebruiken speciaal voorbereide 4WD-auto’s, een daarvan is een legendarische Russische 4WD UAZ Bukhanka (Brood). Deze auto is niet ontworpen voor comfort, maar kan elk off-road obstakel overwinnen en kan in elk dorp worden gerepareerd. We hebben het interieur opgewaardeerd en moderne stoelen geïnstalleerd voor onze gasten.

Prijzen

Prijs: 1.649 EURO vanaf Gorno-Altaisk, Altai Republiek.

Aanbetaling: 450 EURO per persoon

Inbegrepen in de prijs:
 • Accommodaties (Yurts, Hotel, gasthuizen)

 • Alle maaltijden (3 maaltijden per dag, bereid op houtvuur of mobiele keuken)

 • Niet-alcoholische dranken

 • Transport (per auto)

 • Toegangsprijzen, excursies

 • Uitnodigingsbrief t.b.v. het visum

Niet in de prijs inbegrepen:
 • Alle vluchten

 • Verzekeringen (reis, annulering, gezondheid)

 • Persoonlijke artikelen (souvenirs en andere persoonlijke zaken die je wilt kopen)

 • Visum voor Rusland (paspoort moet geldig zijn tot 6 maanden na het einde van uw reis)

 • Slaapzak, (in het geval het moeilijk is om uw eigen slaapzak mee te brengen, kunt u een slaapzak van ons huren voor een extra vergoeding van 20 euro)

 • Alcoholische dranken

Andere reizen waar je misschien in geïnteresseerd bent

Erfgoed van Altai

Cultuur reis
10 dagen

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]