Bewonder fantastische landschappen

Geniet van de zonsopgang op Mars

Zoek naar de sporen van SneeuwLuipaarden

Ontdek de lokale tradities

Altai’s bijzondere landschappen

Data

Op aanvraag               (13 dagen)

Prijs

vanaf 1.649 EURO        (vanaf Gorno-Altaisk)

Aantal deelnemers

min. 4, max. 9     personen

Van dag tot dag

h

Dag 1. Welkom!

In de ochtend ontmoeten we u op het vliegveld in Gorno-Altaisk.

Eerst maken we kennis en dan brengen we je naar het hotel. Je hebt tijd om te rusten, want we begrijpen dat de nachtvlucht behoorlijk vermoeiend is. In de middag bezoekt u het Nationaal Museum van de Republiek Altai. Het toont de beroemde “Siberian Ice Maiden” en andere interessante items over het verleden in de Altai Republiek. We eindigen de dag met een diner samen in een nationale yurt en zullen genieten van een concert van kaichi.

Verblijf: Hotel | Maaltijden: 3 maal | Rijden: nee | Wandelen: in de stad

Bijzonderheden: excursie naar het museum en door de stad, kaichi concert

h

Dag 2. Naar de heilige Karakol vallei

Na het ontbijt bezoeken we het grenskantoor om onze vergunningen te krijgen zodat we in de Russische grenszone met Mongolië kunnen reizen.

Vervolgens reizen we langs de beroemde weg – Chuiskiy Tract – die Rusland met Mongolië verbindt. Het tijdschrift National Geographic is van mening dat de Chuiskiy Tract  één van ’s werelds mooiste wegen is. Tijdens onze rit stoppen we op verschillende pittoreske en interessante plaatsen.

Na de lunch bezoek je de Karakol-vallei, die wordt beschouwd als een sacrale plaats onder de Altaians. Daar zult u genieten van een prachtig uitzicht en een kijkje nemen in de historische monumenten van verschillende tijdperken – rotstekeningen, grafheuvels en stenen stelas.

Deze nacht verblijven we in het huis van een lokale vrouw, waar je kennis kunt maken met de manier van leven in Altai en de gebruiken van moderne Altaians.

Verblijf: Huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 200 km asfalt weg | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: excursie naar de vallei, manier van leven in Altai

h

Dag 3. Langs een van de mooiste wegen ter wereld

Vandaag bezoeken we een groot aantal interessante plaatsen, genieten van de uitzichten en hebben de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken: de Chiketaman pas, de samenvloeiing van de rivieren Chuya en Katun, de terrassen van de rivier Katun en de Inya Brug. Terwijl de lunch bereid wordt, nemen we deel aan een excursie rond de beroemde Kalbak-Tash rots met rotstekeningen.

Na de lunch rijden we door de Kurai-steppe, een zeer mooi intermontane-bekken waar u, afhankelijk van de weersomstandigheden, indrukwekkende uitzichten kunt bewonderen op de machtige Noord-Chuyskiy-bergrug met eeuwige sneeuw en gletsjers. Dan verlaat je de asfaltweg en ga je dieper naar de bergen – om te overnachten in een echte yurt.

Verblijf: Yurts | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 245 km asfalt weg | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: excursie naar de rots-petroglyphen, veel stops bij mooie locaties

h

Dag 4. Gekleurde bergen en de sjamanenvallei

We beginnen onze dag vroeg met het bekijken van de gekleurde bergen van Kyzyl-Chin.

Kleilagen van oranje, rood en bordeaux kleuren maken de heuvels echt fantastisch. Sommige mensen noemen deze plaats “Mars op aarde”

Na het maken van kleurrijke foto’s zullen we over de Chuya Steppe rijden. We stoppen in Kosh-Agach, de hoofdplaats van het districts, en bezoeken de lokale markt waar je souvenirs en goederen uit Mongolië kunt kopen.

Daarna gaan we naar een andere bestemming – de Kamtytygem Vallei. Onderweg bezoek je het plaatselijke museum in het dorp Kokorya. Hier maak je kennis met de geschiedenis van het gebied en bekijk je interessante archeologische vondsten.

 Niet lang geleden vond de lokale bevolking een sarcofaag met zeer goed bewaard gebleven voorwerpen in één van de grotten. Er waren een uniek versierde pijlkoker en pijlen met ijzeren uiteinden, gebruiksvoorwerpen gemaakt van de wortels van bomen en de overblijfselen van zijden linten.

De vallei zelf is echt mooi en verschilt erg van het landschap in de Chuya-steppe.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 56 km asfalt, 40 km bergweg| Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: zonsopgang in de gekleurde bergen, lokaal museum

h

Dag 5. Wildcams, hooggelegen meer en waterval controleren

Vandaag hebben we een dagtocht naar de rivier Kamtytygem. Mensen zijn zeldzame gasten in dit gebied.

De Kamtytygem Vallei is de plaats waar een route van een zeer zeldzaam dier – de sneeuwluipaard – door heen loopt. Je kan de krab sporen op de bomen zien – door dergelijke territoriale markeermethoden communiceren ze met elkaar.

We zullen ook wildcams bekijken die op de paden van de sneeuwluipaard zijn geïnstalleerd en misschien een nieuw beeld of een video hebben van dit prachtige dier. We zullen wandelen naar het bergachtige meer en de prachtige waterval waar de zone van kale bergen al begint.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: nee| Wandelen: intens (10km)

Bijzonderheden: het controleren van wildcams, op zoek naar de krassen van sneeuwluipaarden, waterval en meer in het bovendeel van de rivier

h

Dag 6. Naar de grens met Mongolië

‘S Morgens rijden we over de Chuya Steppe naar de noordwestelijke grens, omringd door zware rotsachtige bergen van Chikhachev Ridge.

Tijdens de tocht stoppen we op verschillende pittoreske plaatsen en bij archeologische monumenten. We passeren de rivier de Yustyd waar zich veel oude grafheuvels bevinden. We zullen stoppen en een blik werpen op stenen “foto’s” – rechthoeken, cirkels en andere figuren gemaakt door mensen eeuwen geleden, waarvan het doel nog steeds onbekend is voor wetenschappers.

We overnachten aan de oever van het grote en zeer mooie Kokkol-meer, dat zich slechts op 5 kilometer afstand van de grens met Mongolië bevindt.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 80 km bergweg| Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: archeologische vindplaatsen, Yustyd-vallei

h

Dag 7. Mongoolse landschappen en zware rotsen

Vandaag zal onze reis ons dieper de bergen in brengen en dichter naar de natuur. We hebben slechts een korte rit naar het begin van de heuvel en vanaf daar zullen we te voet de heuvel op gaan. Om zo hoog mogelijk te komen, zullen we de hele dag lopen. Maar terwijl we hoger en hoger komen, zullen we genieten van een fantastisch uitzicht op de zwarte rotsachtige bergen met groene meren aan de ene kant en eindeloze steppen aan de andere kant.

Een beetje dieper in de bergen leven Sneeuw Luipaarden en Pallas’s katten. Na onze wandeling rusten we uit aan de oever van het schilderachtige meer Kindyktykul. Dit is ook een broedplaats van zeldzame vogelsoorten, zoals Indische ganzen, Middelste zaagbek en de Himalaya-gier. Daarna keren we terug naar de auto’s en gaan terug naar de huizen in Kokkol.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: ~10 km bergweg| Wandelen: intens (10 km)

Bijzonderheden: naar de top van de heuvel gaan, fantastisch uitzicht vanaf de top, Kindyktykul-meer

h

Dag 8. Oud megalithisch complex en kennismaking met het nationale park

We beginnen de dag met het rijden over de Chuya Steppe naar de volgende bestemming. We gaan naar het zuiden van de steppe, naar het nationale park Sailugem, het centrum van het wildlife-toerisme in de regio.

Als het niveau van het water in de rivier niet te hoog is, steken we de rivier over en stoppen in Tashanta, het grensplaats met Mongolië.

Onderweg bezoeken we het megalithische complex Tarkhata. Het megalithisch complex is een plaats waar enorme rotsen in een cirkel met een diameter van 60 meter worden geplaatst. Sommigen van hen zijn gegraveerd met rotstekeningen. De meeste wetenschappers beschouwen het als een oude astronomische observatie en sacrale plaats.

Na onze spullen in de huizen van het bezoekerscentrum gelegd te hebben, maken we een wandeling in de omgeving.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 90 km bergweg| Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: Altaian Stonehenge, nationaal park Sailugem

h

Dag 9 & 10. Wildlife van het nationale park Sailugem

Deze twee dagen zullen we op pad gaan met de gids van Sailugempark naar Sarjematy en de valleien van Bayan Chagan. Het park is het leefgebied van veel wilde dieren. We hebben een grote kans om argali, marmotten, grond-eekhoorns en roofvogels te observeren en foto’s te maken van deze dieren.

Samen met onze gids zullen we een van de wildcams bekijken. Het is een unieke kans en we mogen de foto’s bekijken.

We zullen ook naar verschillende punten wandelen met fantastische uitzichten op rivieren, meren en bergen.

‘S Avonds keren we terug naar het bezoekerscentrum van het nationale park Sailugem in Chagan-Byrgazy, waar we de nachten doorbrengen.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: ~ 50-70 km / dag bergweg | Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: ontmoetingen met wilde dieren en roofvogels, adembenemende uitzichtpunten

h

Dag 11. Kurai steppe en bijzondere geologische verschijnselen

Sorry om te zeggen maar onze reis naar huis begint. Maar niet getreurd want we rijden langs een hele mooie weg.

Onderweg zullen we de Kurai-steppe verkennen – de enige plaats in Altai waar de bergrug met 4000 meter hoge bergen net van de steppe komt. Daarnaast zullen we een aantal interessante geologische verschijnselen observeren – de gigantische huidige rimpels. We stoppen voor de nacht in Bely Bom.

Verblijf: huizen | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 50 km asfalt, 150 km bergweg| Wandelen: gemiddeld

Bijzonderheden: Oude smelt ovens, gigantische rimpels, Noordelijke Chuya bergketen

h

Dag 12. Terug naar Gorno-Altaisk

Vandaag rijden we verder langs de Chuisky trakt terug naar Gorno-Altaisk, Daar zullen we samen genieten van het laatste diner.

Verblijf: hotel | Maaltijden: 3 maal | Rijden: 330 km asfalt |

Bijzonderheden: Botanische tuin, Diner in het restaurant

h

Dag 13. Tot ziens

Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]