7 redenen om Altai te verkennen

Altai Info | Waroom Altai | POI| Panorama’s

Kies je reis

advertisement

Schrijf je in

1. Fascinerende diverse landschappen

Altai onderscheidt zich van andere bergketens door een grote verscheidenheid aan landschappen op een relatief klein gebied. Bergtoppen zoals in de alpen met eeuwige sneeuw en diepe grotten, steppen met semi-woestijn, flora en dichte bossen, brede, groene valleien en smalle rotsachtige canyons, gletsjers en hoog gelegen weilanden, duizenden meren en rivieren – u vindt het allemaal hier.

2. Ongerepte natuur

Het gebied van de Russische Altai is ongeveer 120 000 vierkante Km. Maar de bevolkingsdichtheid is slechts 2-3 mensen per vierkante Km, terwijl in Europa de dichtheid 200-400 mensen per vierkante Km is. Dit is één van de redenen dat je echt wilde natuur en geen mens ziet voor vele kilometers.

3. Unieke dieren en vogels

Altai is een echt centrum van biodiversiteit van planten en dieren. Het is het leefgebied van zeldzame en endemische soorten, waaronder de legendarische sneeuwluipaard, argali, lynx, Pallas ‘kat en vele anderen dieren. Tijdens onze reis kunt u gemakkelijk marmotten, vossen, berg schapen en geiten ontmoeten, en de merktekens gemaakt door beren en sneeuwluipaarden zien. Meer dan 300 soorten vogels verblijven in Altai in de zomer. Wouwen, arenden, gieren en valken volgen vaak reizigers in de lucht.

4. Indrukwekkende archeologische vindplaatsen

Sinds de oudheid is Altai een historische, culturele en natuurlijke tempel geweest voor veel landen. De regio wordt beschouwd als het moederland voor alle Turkse mensen, de mysterieuze beschaving van Siberische Scythen (5de -2de eeuw voor Christus) hebben hun sporen nagelaten, één van de oudste menselijke kampementen werd hier gevonden.

Een groot aantal archeologische monumenten uit verschillende tijdperken (megalyths, rotstekeningen, grafheuvels, stenen figuren) zijn nagenoeg in hun oorspronkelijke staat gebleven, velen van hen zijn nog steeds een raadsel voor wetenschappers.

5. Levendige tradities en nomadische levensstijl

Altaians zijn een Turkse natie. Maar gezien de locatie van Altai in het kruispunt van verschillende civilisaties en rijke geschiedenis, heeft de Altaise cultuur elementen overgenomen van veel van hen en kreeg daarmee zijn eigen unieke gezicht.

Altaians houden hun tradities tegenwoordig in ere. In bergachtig gebied leven nog veel mensen op de manier zoals hun voorouders eeuwenlang hebben gedaan, als nomaden. Authentiek handwerk zoals vilten en lederwaren, prachtige klederdrachten, keel-zingen en het spelen op unieke muziekinstrumenten, de specifieke nomadische keuken – u kunt de cultuur hier zelf ervaren hoe sterk deze verschilt van de Europese ervaring.

6. Droom voor fotografen

Altai geeft mogelijkheden om het even welke soorten foto’s te maken – landschappen en vergezichten, wilde dieren en vogels, portretten en het dagelijkse leven van de lokale bevolking, groothoek en macro, sterresporen en time-lapse en nog veel meer.
De uitzichten worden niet bedorven door hoogspanningslijnen en hekken, de wilde dieren zijn in hun natuurlijke leefomgeving, de sterrenhemel absoluut helder door het ontbreken van lichtvervuiling en de hoogte. Probeer het zelf!

7. Gemakkelijk om aan deel te nemen

Sinds Kaichi Travel is gestart met het organiseren van reizen naar Altai is het heel gemakkelijk om deze once-in-a-lifetime ervaring mee te maken! We hebben speciaal georganiseerde trips met verschillende comfort niveaus, zodat iedereen een fantastische reis kan hebben. Wij zorgen voor al wat u nodig heeft en u hoeft alleen zelf te zorgen voor opgeladen batterijen en lege geheugenkaarten voor uw camera.

U gaat naar huis met veel bijzondere ervaringen en verhalen, volle geheugenkaartjes en natuurlijk de wens om terug te komen.

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]