Hoe krijg ik een Russisch toeristenvisum: een korte handleiding

Kies je reis

advertisement

Een toeristenvisum is noodzakelijk voor alle buitenlandse burgers die de Russische Federatie (RF) als toeristen binnenkomen. Reguliere toeristenvisa zijn enkele of dubbele toegang, voor een periode van niet meer dan 30 dagen. Het aanvragen van een Russisch visum is niet erg ingewikkeld, vooral als u onze stapsgewijze handleiding volgt.

Stap 1. Toeristische uitnodiging

Eerst moet u een toeristische uitnodiging ontvangen, ook bekend als een toeristen voucher, uitnodigingsbrief of visumondersteuningsdocument, officieel getiteld “Bevestiging van het hosten van een buitenlandse toerist” uitgegeven door een Russische touroperator. Kaichi Travel is officieel geregistreerd in Rostourism en heeft zijn referentienummer. Het geeft ons het recht om deze uitnodigingsbrief op te stellen. En we doen het gratis voor onze gasten.

Stap 2. Aanvraagformulier

Na ontvangst van de uitnodigingsbrief van ons, moet u het aanvraagformulier voor een Russisch visum invullen. Het moet elektronisch gebeuren op de speciale website van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie: visa.kdmid.ru. Als er geen technische mogelijkheid is om elektronisch het document in te vullen, is een handgeschreven of gedrukte versie toegestaan.

Stap 3. Lijst met documenten

Vervolgens moet u de volgende documenten voorbereiden om een ​​visum aan te vragen bij de Russische ambassade of het consulaat in uw land:

  • Een geldig paspoort met ten minste twee lege pagina’s t.b.v. de visumaanvraag. Houd er rekening mee dat uw paspoort geen vreemde tekens en vermeldingen mag bevatten en nog steeds 6 maanden geldig moet zijn na het einde van uw reis.
  • Het Russische visumaanvraagformulier, ingevuld en ondertekend.
  • Een foto van 3,5 x 4,5 cm met een volledig gezicht zonder donkere bril en zonder hoofddeksel.
  • Toeristische uitnodiging (toeristische bevestiging)
  • Een Ruslandverklaring van uw (zorg)verzekering
  • Bovendien moet u visumkosten betalen, waarvan het exacte bedrag kan worden opgezocht op de website van het Russische consulaat van uw land. U kunt de lijst met ambassades en consulaten van de Russische Federatie in het buitenland vinden op www.russianembassy.net

Stap 4. Verzenden naar het visumcentrum

Ten slotte moet u al deze documenten indienen bij het visumverwerkingscentrum dat is geautoriseerd door het Russische consulaat in het land waar u zich bevindt. U kunt dit zelf doen of via een lokaal reisbureau. Na ontvangst van de documenten en betaling van de visumkosten, ontvangt u een ontvangstbewijs met de datum waarop uw visum gereed is.

Stap 5. Visum ontvangen

Na ontvangst van een visum wordt aanbevolen om de juistheid van de ingevulde informatie te controleren – achternaam, geboortedatum, paspoortnummer en reisdatums. Als er fouten worden geconstateerd bij het binnenkomen van de Russische Federatie, krijgt u geen toestemming om het land te betreden en uw vakantie zal niet door kunnen gaan.

Over het algemeen duurt het hele aanvraagproces voor een Russisch visum ongeveer 10 (werk) dagen.

Vanaf 1 januari 2021 zal een elektronisch visum worden ingevoerd voor toegang van toeristen in Rusland. De maximale duur is 16 dagen, maar de aanvraagprocedure is veel eenvoudiger.

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]