23 oktober – Internationale dag van de sneeuw luipaard!

okt 23, 2017

Deze dag is om meer bekendheid te geven aan de benarde situatie van deze ongrijpbare en schuwe katten. Sneeuw luipaarden leven in zeer afgelegen gebieden in 12 landen. De totale populatie in het wild is naar schatting 4500 tot 6000 dieren. Sneeuw luipaarden behoren daarom tot de meest bedreigde grote katten in de wereld. Helaas is het aantal sneeuw luipaarden in de afgelopen twee decennia met 20 % gedaald door talrijke bedreigingen.

Het is geweldig dat ambtenaren van alle landen waar de sneeuw luipaarden leven, hun krachten hebben gebundeld. Op 23 oktober 2013 hebben vertegenwoordigers van 12 landen het wereldwijde sneeuw luipaarden en ecosysteem beschermingsprogramma (GSLEP, Global Snow Leopard and Ecosystem Protection Program) goedgekeurd om sneeuw luipaarden en de ecosystemen hoog in de bergen (hun leefgebied) te beschermen. Het forum bepaalde ook dat 23 oktober voortaan de dag van de sneeuw luipaard zou zijn.

We zijn zeer verheugd dat we onze reizen kunnen organiseren in de Russische Alta, het gebied waar de sneeuw luipaarden leven. We zijn blij om te zien hoeveel moeite het Sailugem nationaal park en de WWF doen om de sneeuw luipaard te redden in de Altaj bergen.

Tijdens onze reis in 2017 in de Altai bergen hebben we samen met de rangers van het Sailugem nationaal park de sporen van de sneeuw luipaarden op de bomen bestudeerd, vonden zijn vacht op de rotsen en zelfs geroken aan de stenen die door een mannelijke kat gemarkeerd om zijn territorium af te bakenen)).

En tijdens het controleren van de wildcams konden we ons geluk niet op. Op de geheugenkaartjes hebben we 2 bezoeken van sneeuw luipaarden gevonden. Een vrouwelijke sneeuw luipaard met een jong en een tweede, een mannelijke sneeuw luipaard. Slechts 9 dagen nadat de mannelijke sneeuw luipaard er was geweest hebben we het pad gevolgd…
Geniet van de video en vergeet niet om op onze site te kijken- je kunt deelnemen aan één van onze reizen in de zomer van 2018 en het zelf ervaren.

 

0 reacties

Archief

Categories

Schrijf je in

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]