Verdwaalde zwaan heeft een nieuw thuis gevonden in de natuur

dec 27, 2017

Zwanen zijn geen veel voorkomende vogels in het zuiden van Altai, maar dit jaar dwaalde een vogel af en verbleef in de winter op een meer bij Kosh-Agach. Kosh-Agach is een van de koudste plekken in Altai en het meer begon begin december al te bevriezen. Zonder hulp van mensen zou de vogel zijn gestorven.

Een reddingsmissie werd gestart door lokale brandweerlieden. Ze namen de vogel gevangen en overhandigden hem aan de rangers van het nationale park Sailugem. Later brachten de rangers de zwaan naar het meer Svetloye, ongeveer 700 km van de plaats waar de zwaan werd gevonden.

Het meer Svetloye is een unieke plaats in Altai. Door een warme stroom vanuit de bodem bevriest het meer nooit, zelfs niet als de temperatuur daalt tot -40 ° C. Om die reden migreren veel lokale zwanen niet naar het zuiden en blijven ze hier de hele winter. Op dit moment is het aantal overwinterende zwanen op het meer ongeveer 350. Naast vele andere vogels die ook op het water leven.

De verdwaalde zwaan werd onderzocht door de ornithologen, geringd en losgelaten op het meer.

Dankzij de hulp van de brandweermannen, de rangers en vele anderen, zal de zwaan in leven blijven en een leuke tijd hebben tijdens de winter in Altai.

Foto’s: Sailugem park, Jaap van der Kooij

Video: A. Tyryshkin

0 reacties

Archief

Categories

Schrijf je in

Kaichi Travel

Adventure travel, nature tours to Altai – one of the most beautiful places in Siberia.

© 2017 by Kaichi Travel

Follow us

tel.: +31 645466537

e-mail: [email protected]