Ongelooflijke ontmoeting

jun 18, 2018

Een ongelooflijke gebeurtenis vond plaats tijdens onze reis in juni! We ontmoetten een wilde beer, en geen gewone bruine beer, maar bijna een geest – de Sailugem-beer.

Geen moment dachten we dat deze reis anders zou zijn dan andere reizen die we in het park maken. We kregen onze gidsen Erkin en Alexander mee die ons naar de mooie plekken brachten en ervoor zorgden dat we te allen tijde veilig waren. Om te beginnen zagen we bijna 15 roofvogels vliegen in de lucht, waaronder een zeldzame gast in het park, een juveniele Himalaya-gier die zich bij de monniksgieren had gevoegd. Naast de monniks en de lammergier is dit de derde soort gieren die we in het park hebben gezien.

Maar opeens riepen Erkin en Alexander ons, we moesten stil zijn en hen volgen, bergafwaarts, echt een steile heuvel af, pas naderhand, toen we terug omhoog klommen, zagen we hoe steil. We verwachtten gieren of argali te zien, maar Alexander fluisterde dat het een beer was. Toen we bij een platte rots aankwamen, zagen we de poot van een groot donzig dier zo’n 60-70 meter onder ons. Al snel verscheen het dier helemaal, en tot onze verbazing was het een echte Sailugem-beer, blond en heel mooi. Het dier liep een beetje rond en we waren blij dat we foto’s en een video konden maken als bewijs, gewoon om de wereld te laten zien dat de Sailugem-beer echt bestaat. We waren erg opgewonden en onder de indruk op dat moment, en toen de beer verdween, beseften we dat we iets heel bijzonders hadden gezien.

Tot op heden zijn de status en de hoeveelheid van deze soort beer niet bepaald. Sommige wetenschappers beschouwen beren die in het gebied van Sailugem leven als een ondersoort van een bruine beer, anderen ontkennen het bestaan volledig, de derde verwijst naar de beer van Tyan-Shan.

0 reacties

Archief

Categories

Schrijf je in

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]