Terug van onze eerste, succesvolle trip van dit jaar

mei 8, 2018

Vorige week zijn we terug gekomen van onze eerste reis van dit jaar.

Altai is prachtig en indrukwekkend als altijd. We waren blij getuige te zijn van het ontwaken van de natuur in Siberië. Het eerste groene gras, de eerste knoppen aan de bomen en natuurlijk de eerste bloemen. Hoewel het hoger in de bergen nog steeds winter was en de rivieren bedekt waren met ijs.

Het is een leuke tijd dat dieren rondom de boerderijen net hun jongen hebben gekregen en je ziet schattige lammetjes, geitjes, veulens, kalfjes van yaks en koeien en hun tedere communicatie met zorgzame moeders. We overnachten graag in het huis van een lokale vrouw met een grote veestapel en we kijken graag naar de dieren. Trouwens, achter het huis lopen meestal een paar kraanvogels, dit jaar zagen we ze zelfs tijdens hun zeer interessante balts en zwarte ooievaars komen vroeg in de ochtend op bezoek.

Als we arriveren in het bezoekerscentrum van Sailugem Park in Chagan Burgazy voelt het als thuiskomen, ons verblijf in het Sailugem nationaal park was weer vol met ontmoetingen met wilde dieren en vogels – grondeekhoorns, marmotten, vossen, argali (bergschapen) en alpine steenbokken. Deze keer waren de argali echt dicht bij ons, er waren 2 groepen – een groep moeders met kleintjes en een andere groep met jonge mannetjes. Zoals gebruikelijk waren er veel vogels zoals zwarte wouw, adelaars, eksters en verschillende soorten kraaien.

Omdat de wegen in het park van Sailugem vaak door of langs rivieren gaan en rivieren nog steeds onder het ijs lagen, hebben we veel ervaring opgedaan met rijden op het ijs en zelfs met door het ijs zakken (met de auto wel te verstaan :D).

Begin mei is de tijd van de fascinerende bloei van de Ledebur Rhodedondron die het Altai-gebergte in paarse en violette kleuren omtovert. Helaas moesten we al op de terug weg tijdens het begin van de bloei en zagen alleen de eerste eenzame bloeiende struiken. Maar zelfs deze struiken waren erg mooi en inspirerend.

Het belangrijkste doel van onze reis was om de mogelijkheden te bestuderen voor het bouwen van een vogelkijkhut. De door de parkwachters van het Sailugem-park gekozen plek bleek succesvol te zijn voor het observeren van wouw, gieren en adelaars. Begin deze zomer gaan we de hut bouwen en we blijven de vogels observeren en uiteraard foto’s maken. In de zomer van 2019 gaan we samen met Bart Fotografie fototours organiseren. Natuurlijk zullen we u informeren over onze voortgang van de bouw en als je meer wilt weten, volg dan ons nieuws en je blijft op de hoogte van dit project.

0 reacties

Archief

Categories

Schrijf je in

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]