Journalisten uit de hele wereld namen deel aan sneeuwluipaard toezicht in Altai

mrt 17, 2017

Het monitoren en tellen van sneeuwluipaarden en berggeiten is begonnen in Rusland. Deze tellingen  worden gelijktijdig gehouden in de Buryatiya, Tuva en Altai republieken. De grootte van het gebied waar de telling in gehouden wordt, is dit jaar een nieuw record.

De belangrijkste taak is om het aantal sneeuwluipaarden te tellen en hun gedrag te bestuderen in de grootste en de belangrijkste groepen in Rusland. Deze informatie is nodig om met succes sneeuwluipaarden te beschermen.

Dit jaar is op initiatief van WWF aan de journalisten van toonaangevende media: National Geographic, Guardian, NBC, RIA Novosti, NTV en media van Nederland de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan deze activiteiten op het grondgebied van Sailugem Nationaal park in Altai.

De journalisten bezochten de verste uithoeken van het park, waar de wildcams zijn geïnstalleerd, samen met de parkwachters zijn de sporen van de sneeuw luipaarden gevonden, hebben ze geleerd om hun pootafdrukken te onderscheiden in de sneeuw van andere dieren.

Helaas, ze waren niet zo gelukkig om een ​​sneeuwluipaard met eigen ogen te zien. Maar ze waren heel dichtbij! Slechts enkele uren daarvoor filmde een wildcam de zeldzame kat.

De groep heeft geen sneeuwluipaard ontmoet, maar zag veel wilde dieren – berg schapen, geiten, yaks, valken en meer.

Nienke Beintema (Nederland): “Ik ben onder de indruk van de Altai Republiek. Toen ik hier naar toe ging, vertelde men dat ik een tweede Zwitserland zou zien. Maar het Altai gebergte is niet vergelijkbaar met de Alpen, het is mooier. Mensen die hier wonen, zijn zo open en gastvrij en toegewijd aan hun land. Ze moeten zichzelf op offeren voor studie en behoud van de sneeuwluipaarden. Door hun activiteiten zullen deze grote katten blijven leven op onze planeet”.

Miljoenen mensen zullen nu te weten komen waar Altai en Sailugem park liggen. Rapporten en nieuws dat ergens in Rusland een groep toegewijde mensen hun best doen om een bedreigde dier te redden, zal bekend worden over de hele wereld.

Bron: Sailugem National park (http://sailugem.ru/index.php/432-sajlyugemskij-press-tur-na-snezhnogo-barsa
Foto’s: V. Semenchenko, A. Kuzhlekov

0 reacties

Archief

Categories

Schrijf je in

Kaichi Travel

Avontuurlijke en Natuurreizen naar Altai - één van de mooiste plaatsen in Siberië.

© 2023 by Kaichi Travel

Contact

tel.: +7 913 232 05 99

e-mail: [email protected]